Καταπολέμηση αραχνώνΚαταπολέμηση αραχνών | Απεντόμωση

Στην καταπολέμηση αραχνών η υγιεινή και η καθαριότητα είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες, ωστόσο αράχνες εμφανίζονται και στους πιο καθαρούς χώρους, επαγγελματικούς και μη. Οι περισσότερες από τις αράχνες δεν βλάπτουν τον άνθρωπο, η παρουσία τους όμως αποτελεί δυσάρεστη εικόνα και η ιστοί τους δηλώνουν εγκατάλειψη και ακαταστασία. Οι αράχνες προτιμούν τους σκοτεινούς και προστατευμένους χώρους όπου και τρέφονται με έντομα τα οποία συλλαμβάνονται και έτσι σχηματίζονται σωροί καταναλωμένων εντόμων κάτω από τους ιστούς τους.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Καταπολέμηση Αραχνών;

Επιπτώσεις από τη μη καταπολέμηση αραχνών στην υγεία μας

Οι περισσότερες από τις αράχνες δεν έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν τον άνθρωπο. Υπάρχουν όμως κάποια είδη αραχνών των οποίων τα δήγματα είναι ιδιαίτερα οδυνηρά, προκαλούν καταστροφή των κυττάρων κοντά στο δήγμα ακόμα νευρική παράλυση ή και θάνατο.

Παρά το γεγονός ότι το τσίμπημα της αράχνης δεν έχει μεγάλη ιατρική σπουδαιότητα, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μία έμφυτη φοβία για τις αράχνες

Επιπτώσεις από τη μη καταπολέμηση αραχνών στις επιχειρήσεις μας

Οι συνέπειες από την ύπαρξη αραχνών για την επιχείρηση είναι η ζημία της φήμης της επιχείρησης σε θέματα υγιεινής. Συνεπώς, η απουσία πελατών οδηγεί και σε μείωση των κερδών.

Καταπολέμηση αραχνών με «Προστασία»

Η «Προστασία» με το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό της συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση αραχνών. Αφού γίνει ο έλεγχος για τον εντοπισμό του προβλήματος εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων υπολειμματικών ψεκασμών.

Οι ειδικοί της «Προστασίας» γνωρίζοντας τις συνήθειες του κάθε εντόμου εφαρμόζουν το κατάλληλο πρόγραμμα στη καταπολέμηση αραχνών.

Αράχνες | Γενικές πληροφορίες

Υπάρχουν περισσότερα από 35.000 είδη αράχνης σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αράχνες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών, αλλά όλες είναι αναγνωρίσιμες από τα 8 τους πόδια και τον ευκρινή διαχωρισμό (σύσφιξη) μεταξύ κεφαλοθώρακα και κοιλιάς. Οι αράχνες είναι ωφέλιμοι οργανισμοί, καθώς τρέφονται με πολλά είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών επιβλαβών (πχ. κουνούπια, κλπ).

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη αραχνών που απαντώνται είναι:

  • Κοινή Οικιακή Αράχνη (οικογ. Pholcidae) αράχνη που απαντάται συχνότερα στο εσωτερικό των σπιτιών όπως το Pholcus phalangioides με πολύ μακριά και λεπτά πόδια. Το σώμα της δονείται γρήγορα στον ιστό όταν διαταραχθεί.

  • οικογ. Lycosidae (Λύκος) μεγάλο μέγεθος, “μαλλιαρή”, συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι πρόκειται για την ταραντούλα. Το άνοιγμα των ποδιών της μπορεί να φθάσει τα 7,5cm.

  • Αράχνη οικογ.Clubionidae έχει συχνά χρώμα ανοικτό κίτρινο, γκρι ή πράσινο. Πιθανότατα σ’ αυτό το είδος να οφείλονται τα περισσότερα τσιμπήματα που λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι αράχνες είναι πολύ πιθανό να εισβάλλουν στο χώρο σας ψάχνοντας ένα ζεστό, μικρό και σκοτεινό μέρος. Οι περισσότερες αράχνες προκαλούν όχληση εξαιτίας του ιστού τους.

 

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση αραχνών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.