Καταπολέμηση ΚοριώνΚαταπολέμηση Κοριών | Απεντόμωση

Οι κοριοί είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Η καταπολέμηση των κοριών είναι δύσκολη, καθώς η εξάπλωσή τους γίνεται εύκολα με αποτέλεσμα ο αριθμός των περιστατικών εμφάνισής τους να αυξάνεται δραματικά. Για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τους κοριούς αποτελεσματικά και να εξασφαλίσουμε ότι η προσβολή από κοριούς θα εξαλειφθεί γρήγορα και άμεσα θα πρέπει να γίνει επιμελής καθαριότητα αφού πρώτα εντοπιστούν όλες οι πιθανές εστίες όπου έχουν καταφύγει οι κοριοί. Ακολουθεί η χρήση εντομοκτόνων εγκεκριμένων για το σκοπό αυτό τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία κοριών δεν σχετίζεται με τις συνθήκες υγιεινής, άρα μπορεί να εντοπιστούν κοριοί ακόμα και σε πολυτελείς χώρους.

Οι ενδείξεις για την προσβολή από κοριούς είναι:

  • Τσίμπημα σε μορφή «γαζώματος»
  • Δερματικός ερεθισμός
  • Λεκέδες στο στρώμα ή τα κλινοσκεπάσματα
  • Παρουσία εντόμων ή εξωδερμάτων στο σκελετό του κρεβατιού

Γιατί είναι απαραίτητη η Καταπολέμηση Κοριών;

Επιπτώσεις της μη Καταπολέμηση Κοριών στην υγεία μας

Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών. Δεν έχει καταγραφεί, έως τώρα, κάποιο νόσημα το οποίο μεταδίδεται με το τσίμπημα των κοριών. Ωστόσο, κύρια ανησυχία είναι ο ερεθισμός και η ενόχληση που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κοριών. Τα τσιμπήματα των κοριών δεν προκαλούν πόνο. Ενόχληση προκαλεί ο κνησμός που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος. Τα πολλαπλά τσιμπήματα και η επαφή με τους κοριούς μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κνησμώδες εξάνθημα αλλά και φλεγμονές του δέρματος.

Επιπτώσεις της μη Καταπολέμηση Κοριών στις επιχειρήσεις μας

Η μη καταπολέμηση κοριών για την επιχείρηση έχει ποικίλες συνέπειες. Αρχικά, μπορεί να χαθεί η εμπιστοσύνη πελατών και εργαζομένων. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε παραιτήσεις του προσωπικού το οποίο είναι προσβεβλημένο από κοριούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δυσφήμιση της εταιρείας σε θέματα υγιεινής και φυσικά, την απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της έλλειψης πελατών και προσωπικού.

 

Καταπολέμηση Κοριών με «Προστασία»

Η παρουσία κοριών σε μια επιχείρηση δεν είναι επιτρεπτή. Επειδή είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε την παρουσία κοριών η επιθεώρηση του χώρου από την «Προστασία» είναι απαραίτητη και η καταπολέμηση κοριών επιβεβλημένη. Στη συνέχεια προγραμματίζεται και εφαρμόζεται πρόγραμμα καταπολέμησης κοριών με τρεις μεθόδους:

  • Χρήση εντομοκτόνων
  • Υποκαπνισμός

Αν θεωρείτε ότι ο χώρος σας είναι προσβεβλημένος από κοριούς η «Προστασία» είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημά σας.

Κοριοί | Γενικές πληροφορίες

Ο κοριός είναι ένα υποχρεωτικό εκτοπαράσιτο έντομο με πάνω από 90 ταυτοποιημένα είδη. Το είδος Cimex lectularius είναι αυτό που παρασιτεί στον άνθρωπο. Παλιότερα συναντούσαμε τους κοριούς μόνο σε θαλάμους στρατοπέδων. Με την αύξηση των ταξιδιών τα τελευταία χρόνια οι κοριοί έχουν μεταναστεύσει κυρίως μέσω των αποσκευών. Σήμερα, παρατηρείται έξαρση παρουσίας κοριών σε δωμάτια ξενοδοχείων, καμπίνες πλοίων, κ.ά.. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κοριών σε μεγάλους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Το τσίμπημα του κοριού έχει συνήθως τη μορφή «γαζώματος» το οποίο συχνά γίνεται αντιληπτό αρκετά αργότερα (συνήθως το πρωί). Το τσίμπημα κρατάει έως και 15 λεπτά ενώ δεν γίνεται αντιληπτό από τον άνθρωπο μιας και το σάλιο του περιέχει μία χαρακτηριστική «αναισθητική» ουσία. Οι κοριοί συνήθως απαντώνται κάτω από μοκέτες, στο προσκέφαλο ή το πλαίσιο των κρεβατιών, στο εσωτερικό ή στις ραφές στρωμάτων, σε ντουλάπες, χαλιά ή ακόμα και κάτω από μαξιλάρια καναπέ. Η παρουσία τους δεν σχετίζεται με τις συνθήκες υγιεινής, συνεπώς μπορεί να συναντήσουμε κοριούς ακόμα και σε πολυτελείς χώρους.

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τη καταπολέμηση κοριών και τον γενικότερο Έλεγχο Παρασίτων.