Καταπολέμηση ΜυρμηγκιώνΚαταπολέμηση Μυρμηγκιών | Απεντόμωση

Η καταπολέμηση μυρμηγκιών είναι απαραίτητη παρόλο που οι περισσότεροι έχουμε στο νου μας τα μυρμήγκια σαν ασήμαντα και ταπεινά έντομα που απλώς προκαλούν ενόχληση με την εμφάνισή τους. Είναι όμως αρκετά ικανά να επιμολύνουν τους χώρους και για το λόγο αυτό, αν δείτε μυρμήγκια σε μεγάλους πληθυσμούς στο χώρο σας το πιο πιθανό είναι να υπάρχει φωλιά και σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού για την καταπολέμησή τους.

Ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος είναι ο εντοπισμός και η εύρεση:

  • Ζωντανών εντόμων
  • Σειρών μυρμηγκιών που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις σας. Μικροί σωροί από χώμα ή λάσπη που φανερώνουν την ύπαρξη φωλιάς.
  • Μικρά βουναλάκια από χώμα αποτελούν ένδειξη ύπαρξης φωλιών.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Καταπολέμηση Μυρμηγκιών;

Επιπτώσεις της μη Καταπολέμησης Μυρμηγκιών στην υγεία μας

Γενικά, τα μυρμήγκια δεν είναι ζωικοί εχθροί υψηλού κινδύνου. Παρόλα αυτά, επειδή βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση τροφής και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε ποια σημεία έγινε η αναζήτηση, είναι καλό να τα απομακρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Υπάρχουν είδη μυρμηγκιών που το διαιτολόγιό τους αποτελείται από αποσυντιθεμένα τρόφιμα και συνεπώς, δύνανται να μεταφέρουν επιβλαβή μικρόβια

Επιπτώσεις της μη Καταπολέμησης Μυρμηγκιών στις επιχειρήσεις μας

Εάν ένας χώρος ο οποίος περιέχει τρόφιμα επιμολυνθεί από μυρμήγκια τότε αυτό έχει σαν συνέπεια στην επιχείρηση την απώλεια των τροφίμων αυτών καθώς θα πρέπει να πεταχτούν (διάβρωση συσκευασιών, εισχώρηση μυρμηγκιών, κλπ.). Τα μυρμήγκια μπορούν να επιμολύνουν στείρους χώρους και να εισβάλλουν στο εσωτερικό των νοσοκομείων γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τον φόβο στους ασθενείς αλλά και ζημιά στην καλή φήμη της εκάστοτε επιχείρησης.

Καταπολέμηση Μυρμηγκιών με «Προστασία»

Χρειάζεται προσοχή και επαγγελματική αντιμετώπιση στους μεγάλους πληθυσμούς των μυρμηγκιών. Οι τεχνικοί της «Προστασίας» διαθέτουν ειδικά εντομοκτόνα και απωθητικά σκευάσματα για την καταπολέμηση μυρμηγκιών. Αφού γίνει η ανίχνευση του προβλήματος και η καταπολέμησή του ακολουθούν επιθεωρήσεις και έλεγχοι για την οριστική απαλλαγή.

Εφαρμογές για την Καταπολέμηση Μυρμηγκιών

Οι εφαρμογές καταπολέμησης μυρμηγκιών είναι παραπάνω από μία και περιλαμβάνουν δολώματα, ρυθμιστές ανάπτυξης εντόμων, εντομοκτόνα κ.ά. Συνιστάται ο τακτικός έλεγχος των κήπων στον περιβάλλοντα για δραστική καταπολέμηση του προβλήματος.

 

Μυρμήγκια | Γενικές πληροφορίες

Υπολογίζεται ότι στα μυρμήγκια υπάρχουν πάνω από 10.000 είδη, τα οποία ανάλογα με το είδος τους εντοπίζονται στο έδαφος, σε κοιλότητες τοίχων ή σε στέγες. Το χρώμα τους είναι συνήθως καφέ ή μαύρο και το μέγεθός τους ποικίλλει. Ζουν κατά μέσο όρο από 45 μέχρι 60 ημέρες. Για την αναζήτηση τροφής ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις. Πολλές φορές μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικά διότι εμφανίζονται σε μεγάλους πληθυσμούς. Τα κυριότερα είδη μυρμηγκιών στη χώρα μας είναι τα μυρμήγκια του κήπου, τα μυρμήγκια του Φαραώ και τα κόκκινα μυρμήγκια.

Τα περισσότερα μυρμήγκια μπαίνουν εισβάλουν στους χώρους για να ψάξουν για τροφή και προσελκύονται από σακχαρούχες ή αμυλούχες ουσίες.

Η καταπολέμηση μυρμηγκιών είναι απαραίτητη διότι είναι αρκετά ικανά να επιμολύνουν μεγάλους χώρους. Για το λόγο αυτό, αν δείτε μυρμήγκια σε μεγάλους πληθυσμούς στο χώρο σας το πιο πιθανό είναι να υπάρχει φωλιά και σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού για την καταπολέμησή τους.

 

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την Καταπολέμηση Μυρμηγκιών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.