καταπολέμηση σκορπιώνΚαταπολέμηση Σκορπιών | Απεντόμωση

Πριν την καταπολέμηση σκορπιών η καθαριότητα και η υγιεινή είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό καθώς δεν κάνουν διακρίσεις. Το ξηρό κλίμα ευνοεί την ανάπτυξη των σκορπιών. Οι σκορπιοί είναι νυκτόβιοι οργανισμοί. Εάν, λοιπόν, δείτε σκορπιούς στο χώρο σας τότε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την καταπολέμησή τους διότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ορατοί.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Καταπολέμηση Σκορπιών;

Επιπτώσεις από τη μη καταπολέμηση σκορπιών στην υγεία μας

Το δηλητήριο του σκορπιού μπορεί να προκαλέσει υπέρταση σε ήπιες περιπτώσεις ή υπόταση και πνευμονικό οίδημα κυρίως σε νεαρά παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας με προβλήματα υγείας. Συμπτώματα που έχουν αναφερθεί μετά το κέντρισμα του σκορπιού είναι μούδιασμα, ναυτία, πυρετός, δυσκολία στην ομιλία, κράμπες στο στομάχι, σπασμοί και σοκ.

Επιπτώσεις από τη μη καταπολέμηση σκορπιών στις επιχειρήσεις μας

Στη χώρα μας συναντάμε σκορπιούς σε παραθαλάσσιες, σε ορεινές περιοχές ή σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Εξαιτίας του θανατηφόρου δήγματός τους είναι ιδιαίτερα απεχθή και η εμφάνισή τους σε επαγγελματικό χώρο μπορεί να αποβεί μοιραία για την καλή φήμη της επιχείρησης σε θέματα υγιεινής. Το κόστος επιβάρυνσης της επιχείρησης εξαιτίας μιας ενδεχόμενης, προσωρινής της παύσης είναι εξίσου σημαντικό.

Καταπολέμηση σκορπιών με «Προστασία»

Εάν είστε βέβαιοι για την παρουσία σκορπιών στον χώρο σας η «Προστασία» μετά από μια προσεκτική επιθεώρηση του χώρου θα εφαρμόσει την κατάλληλη μέθοδο για την καταπολέμηση σκορπιών. Συνήθως η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι ο υπολειμματικός ψεκασμός ή η χρήση εντομοκτόνου σε μορφή σκόνης γύρω από τις πιθανές εστίες – καταφύγια των σκορπιών

Σκορπιοί | Γενικές πληροφορίες

Οι σκορπιοί απαντώνται σε ορεινά σημεία, κάτω από πέτρες και σωρούς ξύλων και σε πέτρινα κτίσματα. Υπάρχουν πάνω από 1.000 είδη σκορπιών οι οποίοι ανήκουν σε έξι οικογένειες, παγκοσμίως. Το χρώμα τους διαφέρει ανάλογα με το είδος αλλά πιο συχνά συναντώνται οι μαύροι σκορπιοί. Στο τελευταίο τμήμα της ουράς τους βρίσκεται ένας αδένας με δηλητήριο με τον οποίο κεντρίζουν τα θύματά τους. Το κέντρισμά τους είναι ιδιαίτερα επώδυνο και μπορεί να γίνει επικίνδυνο για αλλεργικούς ανθρώπους και για ανθρώπους με ευαισθησία. Τροφή τους είναι κυρίως έντομα και αράχνες.

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση σκορπιών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.