Καταπολέμηση τερμιτών Καταπολέμηση τερμιτών | Απεντόμωση

Στην καταπολέμηση τερμιτών η καθαριότητα και η υγιεινή είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες. Ωστόσο, τερμίτες είναι πιθανό να εμφανιστούν ακόμα και στους πιο καθαρούς χώρους. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τερμίτες αγαπούν πολύ την υγρασία και τις ξύλινες κατασκευές που βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος.

Οι ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος είναι η παρουσία:

  • Χωμάτινες στοές που κατασκευάζουν για να προστατευτούν από το φως
  • Ζημιών που προκαλούν στο ξύλο
  • Περιττώματα σε μορφή μικρών κόκκων

Γιατί είναι απαραίτητη η Καταπολέμηση τερμιτών;

Οι τερμίτες είναι μικρά έντομα που μπορούν να προκαλέσουν πολλές καταστροφές σε ξύλινες κατασκευές. Οι τερμίτες ανήκουν στην τάξη Ισόπτερα και τρέφονται αποκλειστικά με ξύλο ή άλλα κυτταρινούχα υλικά. Οι τερμίτες είναι πολυμορφικοί: στείροι εργάτες, στείροι στρατιώτες και αναπαραγωγικά άτομα (θηλυκά και αρσενικά).

Συνήθως οι τερμίτες εμφανίζονται σε σμήνος (σμηνουργία) δύο φορές το χρόνο (συνήθως την άνοιξη ή το φθινόπωρο) όταν ο καιρός είναι ακόμα υγρός ακόμα και μετά από βροχόπτωση. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αποκτούν τα φτερά τους κατά τα πρώτα στάδια της ενήλικης ζωής τους και τα χάνουν όταν χωρίζονται από την αρχική αποικία τους. Η προσβολή ξεκινά όταν το ζευγάρι βρίσκει μια κατάλληλη περιοχή κοντά ή μέσα στο ξύλο και φτιάχνουν τη φωλιά τους. Λίγο αργότερα το θηλυκό γεννάει τα αυγά. Οι αποικίες μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε ορισμένα είδη, οι βασίλισσες γεννούν χιλιάδες ωά κάθε μέρα. Διακρίνονται σε τερμίτες ξηρού και υγρού ξύλου.

Οι τερμίτες καταναλώνουν οποιοδήποτε υλικό περιέχει κυτταρίνη (το ποιο διαδεδομένο υλικό στην φύση). Δεδομένου ότι το ξύλο περιέχει μεγάλη ποσότητα κυτταρίνης, οι τερμίτες τρώνε λυσσαλέα το ξύλο. Εάν ένα το ξύλο αγγίζει το έδαφος, τότε είναι βέβαιο ότι κάποια αποικία τερμιτών θα το εντοπίσει. Μερικά είδη τερμιτών καταναλώνουν και άλλα υλικά όπως χλωρή βλάστηση και κοπριά. Ωστόσο, η κύρια πηγή τροφής τους είναι το ξύλο.

Οι τερμίτες είναι έντομα τα οποία τρέφονται με κυτταρίνη.

Επιπτώσεις της μη καταπολέμησης τερμιτών στις επιχειρήσεις μας

Οι τερμίτες τρέφονται με ξύλο ή οποιοδήποτε υλικό περιέχει κυτταρίνη (χαρτί, χαρτόνι κ.α.). Συνεπώς, είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρές δομικές ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς μπορούν να εισχωρήσουν στα θεμέλια, στα ξύλινα παρκέ, στις ξύλινες πόρτες, κάσες, ξύλινα έπιπλα, βιβλία, κ.ά.

Καταπολέμηση τερμιτών με «Προστασία»

Οι περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται ιδιαίτερα όταν αντιληφθούν ότι έχουν προσβολή από τερμίτες. Με την «Προστασία» έχετε την βεβαιότητα ότι θα προσφερθούν υπηρεσίες με την χρήση σύγχρονων υλικών και αποτελεσματική καταπολέμηση από εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς.

Η «Προστασία» θα κάνει μια λεπτομερή επιθεώρηση του χώρου. Οι μέθοδοι καταπολέμησης τερμιτών ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες. Συνήθως, εφαρμόζεται η χημική καταπολέμηση με την έγχυση εντομοκτόνου σκευάσματος στις τρύπες που ανοίγονται στο έδαφος ή στους τοίχους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καταπολέμηση τερμιτών που βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία και η απομάκρυνση των υπολοίπων προς άλλες κατευθύνσεις για αναζήτηση νέας τροφής. Το πιο σημαντικό είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος για εμφάνιση νέων τερμιτών και επανάληψη της εφαρμογής.

Τερμίτες | Γενικές πληροφορίες

Οι τερμίτες είναι μικρά έντομα που μπορούν να προκαλέσουν πολλές καταστροφές σε ξύλινες κατασκευές. Οι τερμίτες ανήκουν στην κατηγορία των ξυλοφάγων εντόμων. Όπως όλα τα έντομα έχουν έξι πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε τρία τμήματα: κεφαλή, θώρακα, και κοιλία. Οι τερμίτες είναι πολυμορφικοί. Στείροι εργάτες (Θηλυκά και αρσενικά), στείροι στρατιώτες (Θηλυκά και αρσενικά) και αναπαραγωγικά άτομα.

Συνήθως οι τερμίτες εμφανίζονται σε σμήνος (σμηνουργία) την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι ακόμα υγρός ακόμα και μετά από βροχόπτωση. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αποκτούν τα φτερά τους κατά τα πρώτα στάδια της ενήλικης ζωής τους και τα χάνουν όταν χωρίζονται από την αρχική αποικία τους. Η προσβολή ξεκινά όταν το ζευγάρι βρίσκει μια κατάλληλη περιοχή κοντά ή μέσα στο ξύλο και φτιάχνουν τη φωλιά τους. Λίγο αργότερα το θηλυκό γεννάει τα αυγά. Οι αποικίες μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε ορισμένα είδη, οι βασίλισσες γεννούν χιλιάδες αυγά κάθε μέρα. Διακρίνονται σε υπόγειους τερμίτες, σε τερμίτες ξηρού και υγρού ξύλου.

Οι τερμίτες καταναλώνουν οποιοδήποτε υλικό περιέχει κυτταρίνη, και δεδομένου ότι το ξύλο περιέχει μεγάλη ποσότητα κυτταρίνης, οι τερμίτες τρώνε λυσσαλέα το ξύλο. Εάν ένα το ξύλο αγγίζει το έδαφος, τότε είναι σίγουρο ότι κάποια αποικία τερμιτών θα το εντοπίσει . Μερικοί υπόγειοι τερμίτες καταναλώνουν και άλλα υλικά όπως βλάστηση και κοπριά. Ωστόσο, η κύρια πηγή τροφής τους είναι το ξύλο.

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση τερμιτών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.