Απώθηση ΠτηνώνΑπώθηση Πτηνών

Απώθηση πτηνών ονομάζεται η μέθοδος απομάκρυνσης τους. Τα πτηνά, κυρίως τα περιστέρια και τα σπουργίτια, όπου φωλιάσουν ή ακουμπήσουν προκαλούν ζημιές και μεταφέρουν ασθένειες και παρασιτικούς οργανισμούς. Τα πτηνά θεωρούνται «αστικά παράσιτα» και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η απώθηση τους.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Απώθηση πτηνών;

Επιπτώσεις από τη μη Απώθηση Πτηνών στην υγεία μας

Τα πτηνά με το φτέρωμα τους, τα διαβρωτικά περιττώματά τους, τα ούρα, τις φωλιές τους, γίνονται φορείς παρασίτων και ασθενειών. Επίσης, η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού περιστεριών σε πλατείες εκκλησιών, πάνω σε υψηλά κτίρια, σε κάγκελα και στέγες σπιτιών, πάνω σε κλιματιστικά, σε ταμπέλες καταστημάτων δεν είναι μόνο πρόβλημα αισθητικής αλλά και υγιεινής. Τα περιστέρια είναι φορείς παθογόνων οργανισμών και μπορούν να μεταδώσουν μία σειρά από μολύνσεις και ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα όπως, εγκεφαλίτιδα, πνευμονίτιδα, τσιμπούρια, ψείρες, σαλμονέλα και χλαμυδίωση. Επίσης, κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλεργίες, αυξάνει ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες).

Επιπτώσεις από τη μη Απώθηση Πτηνών στις επιχειρήσεις μας

Τα πτηνά εκτός από την όχληση που προκαλούν, μεταδίδουν και μια σειρά από ασθένειες. Με την ύπαρξη πτηνών στο χώρο επιβαρύνεται η καλή φήμη της επιχείρησης. Επιπλέον, ζημιώνεται η επιχείρηση οικονομικά καθώς υποβαθμίζεται η ποιότητα εργασίας των εργαζομένων της και υπάρχει και απώλεια πελατών.

 

Απώθηση Πτηνών με «Προστασία»

Χρειάζεται προγραμματισμός για την απώθηση των ιπτάμενων παρασίτων. Η απώθηση πτηνών από τον χώρο σας γίνεται με διάφορες μεθόδους όπως σύστημα παλλόμενων συρμάτων, σύστημα ακίδων και δίχτυα πτηνών. Πρόκειται για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απώθησης πτηνών.

 

Πτηνά | Γενικές πληροφορίες

Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, τα φτερά των πτηνών πέφτουν και ξαναφυτρώνουν καινούρια. Άλλο κύριο χαρακτηριστικό είναι το ράμφος τους. Χρησιμοποιείται για τη συλλογή της τροφής, την εξόντωση παρασίτων που τυχόν ζουν σε αυτά, τη συλλογή, μεταφορά και τοποθέτηση του υλικού της φωλιάς, την άμυνα απέναντι σε εχθρούς κ.ά. Η μορφή του ράμφους είναι ανάλογη με το είδος της τροφής, με την οποία τρέφεται το πτηνό. Τα πουλιά στερούνται δοντιών και χειλιών. Τα μάτια τους βρίσκονται συνήθως στις πλευρές του κεφαλιού τους. Τα οστά είναι ελαφριά για να διευκολύνουν την πτήση.

Έχουν τρομερά αναπτυγμένες την ακοή και την όραση. Έχουν πολύ μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα και οπτική ισχύ από τον άνθρωπο. Οι οφθαλμοί τους είναι πολύ ισχυροί ενώ το μεγάλο άνοιγμα της κόρης τους κάνει τα πράγματα να φαίνονται φωτεινότερα.

Τα πτηνά ανάλογα με το είδος τους τρέφονται με σπόρους, χόρτα ή σκουλήκια και έντομα ή και ψάρια, φρούτα κ.α

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την Απώθηση Πτηνών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.