Απώθηση ΦιδιώνΑπώθηση Φιδιών & άλλων Ερπετών

Η απώθηση φιδιών και ερπετών είναι αναγκαία γιατί υπάρχουν πολλά είδη φιδιών από τα οποία κάποια είναι δηλητηριώδη. Εξαιτίας της έλλειψης γνώσης των ειδών που είναι δηλητηριώδη κρίνεται απαραίτητη η απώθηση φιδιών. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φίδια πέφτουν σε χειμερία νάρκη και κυκλοφορούν από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Γιατί είναι απαραίτητη η Απώθηση Φιδιών;

Επιπτώσεις από την μη απώθηση φιδιών στην υγεία μας

Η σημαντικότερη επίπτωση των φιδιών στην υγεία μας είναι το δήγμα (δάγκωμα) τους. Ο κίνδυνος από δήγματα φιδιών και η τοξικότητα του δηλητηρίου που ένα φίδι ρίχνει μέσα στο θύμα του, διαφέρει ανάλογα με το είδος.

Οι πρώτες βοήθειες για δήγματα φιδιών επίσης, διαφέρουν ανάλογα με τα είδη και αυτό κάνει απαραίτητο το να μπορεί κανείς να τοποθετεί τα ιοβόλα (δηλητηριώδη) φίδια σε κατηγορίες, σύμφωνα με τις ιδιότητες του δηλητηρίου τους. Η αντιμετώπιση του δήγματος φιδιού προσδιορίζεται σύμφωνα με το αν το δηλητήριο είναι κυτταροτοξικό, αιματοτοξικό ή νευροτοξικό.

  • Κυτταροτοξικό δηλητήριο: Καταστέλλει την λειτουργία των κυττάρων ή προκαλεί τον θάνατό τους.
  • Αιματοτοξικό δηλητήριο: Σκοτώνει ερυθρά αιμοσφαίρια και εμποδίζει την πήξη με αποτέλεσμα την εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.
  • Νευροτοξικό δηλητήριο: Καταστρέφει ή σκοτώνει τα νεύρα ή τους νευρικούς ιστούς

Επιπτώσεις από την μη απώθηση φιδιών στις επιχειρήσεις μας

Οι συνέπειες για την επιχείρηση είναι ο κίνδυνος για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πελατών της και των εργαζομένων της και η ζημιά στην καλή φήμη της επιχείρησης. Σημαντικό επίσης και το κόστος επιβάρυνσης της επιχείρησης από ζημιές σε υλικά, αγαθά και τρόφιμα, από ενδεχόμενη προσωρινή παύση της λειτουργίας της.

Απώθηση φιδιών με «Προστασία»

Αφού γίνει ο έλεγχος και η επιθεώρηση του χώρου σας, οι τεχνικοί της «Προστασίας» εφαρμόζουν περιμετρικούς φραγμούς με οικολογικά και ασφαλή σκευάσματα απώθησης ερπετών.

Η απώθηση φιδιών από ένα χώρο επιτυγχάνεται με ειδικές εφαρμογές φιδιών οι οποίες ξεκινούν από αρχές Μαρτίου με τη διακοπή της χειμερίας νάρκης των φιδιών και μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Η «Προστασία» προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την απώθηση φιδιών και άλλων ερπετών. Η υπηρεσία μας είναι γρήγορη και αποτελεσματική και εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τον χώρο σας.

 

Φίδια | Γενικές πληροφορίες

Το φίδι είναι ερπετό. Τρέφεται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ κάποια μεγαλύτερα φίδια (όπως ο πύθωνας) τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο.

Γίνεται διάκριση μεταξύ των «πλέον επικίνδυνων» και αυτών που θεωρούνται ότι έχουν το «ισχυρότερο δηλητήριο». Οι δύο αυτές κατηγορίες δεν ταυτίζονται απαραίτητα και είναι απόλυτα διακριτές.  Είναι γνωστό ότι πάνω από 1.000.000 άνθρωποι τον χρόνο σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα δηγμάτων φιδιών, ιδιαίτερα στην Ασία και στην Αφρική, λιγότερο στην Αμερική και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη. Οι 100.000 από τους ανθρώπους αυτούς πεθαίνουν. Στην κορυφή αυτής της κατηγορίας βρίσκεται η οχιά του Ράσελ (Russel’s Viper), που ζει στην Σρι Λάνκα, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους ετησίως. Αντίθετα, ένα φίδι με εξαιρετικά ισχυρό δηλητήριο δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στην λίστα των πλέον επικίνδυνων και αυτό γιατί μπορεί να ζει σε περιοχές όπου δεν έρχεται σε επαφή με ανθρώπους.

Τα φίδια διαθέτουν αισθητήρια όργανα που δε συναντώνται ευρέως στο ζωικό βασίλειο. Αρκετά είδη έχουν αναπτύξει τη θερμική όραση, οι αισθητήρες της οποίας βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του φιδιού πίσω από τα ρουθούνια. Η εικόνα που δίνεται στο φίδι δε μπορεί να έχει τη λεπτομέρεια της όρασης, μπορεί όμως να φανεί εξαιρετικά αποτελεσματική στο σκοτάδι σχηματίζοντας το θερμικό περίγραμμα του στόχου τους ή του πιθανού εχθρού τους.

Τα φίδια λόγω της ευαισθησίας τους στις δονήσεις και της ηλεκτροευαισθησίας τους θεωρούνται χρήσιμα στην πρόγνωση σεισμών.

Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την Απώθηση Φιδιών και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.