Καταπολέμηση αρθροπόδωνΚαταπολέμηση Αρθροπόδων

Με τον όρο καταπολέμηση αρθροπόδων περιγράφουμε την προσπάθεια ελέγχου κάποιων αρθροπόδων που δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα. Τα αρθρόποδα αυτά στο φυσικό περιβάλλον είναι ωφέλιμοι οργανισμοί ως αρπακτικά άλλων επιβλαβών οργανισμών. Όμως, μέσα σε εργασιακούς, επαγγελματικούς ή οικιακούς χώρους ακόμα και τα ωφέλιμα αρθρόποδα είναι ανεπιθύμητα. Κάποια από αυτά είναι όντως επικίνδυνα γιατί η φυσική τους άμυνα/επίθεση είναι να τσιμπούν ή να κεντρίζουν. Τέτοια αρθρόποδα είναι διάφορα είδη αραχνών και οι σκορπιοί.

Καταπολέμηση Αρθροπόδων | Μέθοδοι

Για την οριστική μας απαλλαγή από τα ενοχλητικά αρθρόποδα χρειάζεται παρακολούθηση ώστε να εντοπιστεί η αρχική είσοδός τους στον χώρο που μας ενδιαφέρει. Η ταυτοποίηση του είδους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της πλέον αποτελεσματικής μεθόδου καταπολέμησης (διαφορετικές προτιμήσεις ή απαιτήσεις). Οι κυριότερες μέθοδοι είναι ο υπολειμματικός ψεκασμός, ο νεφελοψεκασμός και άλλες πιο εξειδικευμένες μέθοδοι ή συνδυασμοί μεθόδων που σχεδιάζονται κατά περίπτωση.

Καταπολέμηση Αρθροπόδων | Οφέλη

Η ύπαρξη αραχνών ή σκορπιών στον ίδιο χώρο με ανθρώπους έχει συχνά δυσάρεστα αποτελέσματα. Εκτός από την όχληση που αυτά προκαλούν με την παρουσία τους και μόνο, υπάρχουν και τα παράγωγα της διαβίωσής τους μέσα στον χώρο. Για παράδειγμα, τα εκδύματα αραχνών και σκορπιών ή οι ιστοί που φτιάχνουν οι αράχνες για να εγκλωβίσουν την τροφή τους δημιουργούν ακαταστασία στο χώρο και δυσάρεστη όψη. Η απαλλαγή από τέτοια αρθρόποδα μειώνει τον κίνδυνο να τσιμπηθεί ή να δεχτεί κέντρισμα κάποιος άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο. Και φυσικά, για τις επιχειρήσεις βοηθά στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πελατών, των εργαζομένων και της καλής φήμης της σε θέματα υγείας και υγιεινής.

Καταπολέμηση αρθροπόδων | Κίνδυνοι παρασίτων

Η παρουσία αραχνών και σκορπιών σε ένα χώρο δεν σημαίνει κίνδυνο για πιθανή μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς ή άλλα παράσιτα. Τόσο οι αράχνες όσο και οι σκορπιοί μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο άμεσα με το τσίμπημα ή το κέντρισμά τους, αντίστοιχα. Παρόλα αυτά δεν δύνανται να βλάψουν τον άνθρωπο έμμεσα, δηλαδή μεταφέροντας σε αυτόν παθογόνα. Μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την απεντόμωση και γενικότερα τον Έλεγχο Παρασίτων.