Η διάρκεια δράσης των φαρμάκων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η υγρασία που επικρατεί σε έναν χώρο, αλλά και από το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε. Πρακτικά, ανάλογα με το πρόβλημα, ισχύουν οι ακόλουθες συχνότητες εφαρμογών χωρίς να είναι απόλυτες:

Αν επιλέξεις απεντόμωση με ψεκασμό ή τζελ για κατσαρίδες και μυρμήγκια στο σπίτι σου, τότε η επανάληψη της διαδικασίας δύο φορές το χρόνο είναι αρκετή, για να σε απαλλάξει από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και αν επιλέξεις να κάνεις απεντόμωση με ψεκασμό σε κοινοχρήστους χώρους πολυκατοικιών, όπου και εκεί η επανάληψη της διαδικασίας δύο φορές το χρόνο αρκεί.

Αντίθετα, όταν μιλάμε για απεντόμωση σε επαγγελματικούς χώρους (ιδίως σε χώρους υγειονομικής σημασίας), τότε η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά, σε διαστήματα από ενάμιση έως τρεις μήνες.

Copyright Ιάκωβος Μαρκάκης, 1888.gr

Περισσότερα άρθρα από το BLOG μας

Γνωρίζετε πως τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά πλάσματα από τη φύση τους?

Για να αποτρέψετε την εισβολή των ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι σας, εξαλείψτε την υγρασία, το στάσιμο νερό κοντά στο σπίτι, κρατήστε κλαδιά δέντρων και άλλα φυτά κομμένα από το σπίτι, καθώς τα μυρμήγκια συχνά χρησιμοποιούν αυτά τα κλαδιά για να μπουν στα σπίτια.

Καλημέρα από την όμορφη Άνδρο!

Ο Δήμος Άνδρου, εφάρμοσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων υγειονομικής σημασίας (βαδιστικά και έρποντα έντομα, κατσαρίδες, μυρμήγκια, αράχνες), σε κεντρικά φρεάτια του Δημου.

Ζεστός καιρός = Κατσαρίδες

Καθώς η άνοιξη ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε…το τεχνικό μας τμήμα ξεκίνησε τις απεντομώσεις με τζελ για γερμανική κατσαρίδα…
Γιατί προστατεύουμε ό,τι αξίζει

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον;
Μοιραστείτε τη σελίδα μας!