Καθώς ζεσταίνει ο καιρός τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Οπότε καλύτερη περίοδος για απεντομώσεις είναι γενικά από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, αφού εκείνη την περίοδο τα έντομα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα.

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος αποτελούν ιδανικούς μήνες για απεντόμωση, καθώς τότε ζεσταίνει ο καιρός και τα έντομα πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα.

Για ειδικά προβλήματα από έντομα, όπως είναι οι ψύλλοι και οι κοριοί δεν υπάρχει περίοδος κατάλληλη για προληπτική απεντόμωση επειδή η εφαρμογή γίνεται μόνο αν εμφανιστεί η προσβολή.

Γενικότερα, η απεντόμωση καλό θα είναι να γίνεται προληπτικά, ώστε τα έντομα να μην προλάβουν να φωλιάσουν στο σπίτι μας, οπότε και η αντιμετώπισή τους καθίσταται πιο δύσκολη.

Συνεχίζεται…

Copyright Ιάκωβος Μαρκάκης, 1888.gr

Περισσότερα άρθρα από το BLOG μας

Γνωρίζετε πως τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά πλάσματα από τη φύση τους?

Για να αποτρέψετε την εισβολή των ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι σας, εξαλείψτε την υγρασία, το στάσιμο νερό κοντά στο σπίτι, κρατήστε κλαδιά δέντρων και άλλα φυτά κομμένα από το σπίτι, καθώς τα μυρμήγκια συχνά χρησιμοποιούν αυτά τα κλαδιά για να μπουν στα σπίτια.

Καλημέρα από την όμορφη Άνδρο!

Ο Δήμος Άνδρου, εφάρμοσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων υγειονομικής σημασίας (βαδιστικά και έρποντα έντομα, κατσαρίδες, μυρμήγκια, αράχνες), σε κεντρικά φρεάτια του Δημου.

Ζεστός καιρός = Κατσαρίδες

Καθώς η άνοιξη ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε…το τεχνικό μας τμήμα ξεκίνησε τις απεντομώσεις με τζελ για γερμανική κατσαρίδα…
Γιατί προστατεύουμε ό,τι αξίζει

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον;
Μοιραστείτε τη σελίδα μας!