Η προετοιμασία εξαρτάται από το είδος της απεντόμωσης που θα επιλέξεις να κάνεις.

Αν πρόκειται να γίνει απεντόμωση με ψεκασμό σε ένα σπίτι, τότε χρειάζεται να γίνει σχολαστική και προσεκτική προετοιμασία. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία περιλαμβάνει τον σχολαστικό καθαρισμό του χώρου που θα γίνει η απεντόμωση και στη συνέχεια άδειασμα των ντουλαπιών που πρόκειται να ψεκαστούν. Παράλληλα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα αφού πρέπει να αποθηκευτούν σε αεροστεγείς συσκευασίες και όσα μείνουν εκτεθειμένα, να πεταχτούν.

Γενικά, για καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διευκόλυνση της διαδικασίας, προσπάθησε οι χώροι που θα ψεκαστούν να είναι όσο γίνεται άδειοι από πράγματα που θα δυσκολέψουν την εφαρμογή (έπιπλα, χαλιά, κλπ).

Αν πάλι πρόκειται να γίνει απεντόμωση με χρήση δολωματικού τζελ, ισχύουν σε γενικές γραμμές όσα και για την απεντόμωση με ψεκασμό, σε αυτή την περίπτωση όμως δεν είναι αναγκαίο να αδειάσεις τα ντουλάπια και το σπίτι από τροφές ή πράγματα.

Copyright Ιάκωβος Μαρκάκης, 1888.gr

Περισσότερα άρθρα από το BLOG μας

Γνωρίζετε πως τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά πλάσματα από τη φύση τους?

Για να αποτρέψετε την εισβολή των ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι σας, εξαλείψτε την υγρασία, το στάσιμο νερό κοντά στο σπίτι, κρατήστε κλαδιά δέντρων και άλλα φυτά κομμένα από το σπίτι, καθώς τα μυρμήγκια συχνά χρησιμοποιούν αυτά τα κλαδιά για να μπουν στα σπίτια.

Καλημέρα από την όμορφη Άνδρο!

Ο Δήμος Άνδρου, εφάρμοσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων υγειονομικής σημασίας (βαδιστικά και έρποντα έντομα, κατσαρίδες, μυρμήγκια, αράχνες), σε κεντρικά φρεάτια του Δημου.

Ζεστός καιρός = Κατσαρίδες

Καθώς η άνοιξη ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε…το τεχνικό μας τμήμα ξεκίνησε τις απεντομώσεις με τζελ για γερμανική κατσαρίδα…
Γιατί προστατεύουμε ό,τι αξίζει

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον;
Μοιραστείτε τη σελίδα μας!