Πόσο καλά γνωρίζετε τι συμβαίνει με τα φίδια;

Τα φίδια, ως ψυχρόαιμα πλάσματα, είναι πιο δραστήρια όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται παγκοσμίως, ο κίνδυνος από δαγκώματα φιδιών γίνεται όλο και πιο ανησυχητικός🐍 .

Τα δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών θεωρούνται ως παραμελημένη τροπική ασθένεια υψηλής προτεραιότητας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο – συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της θερμοκρασίας, της ξηρασίας, τα κύματα καύσωνα, οι πλημμύρες, τα κρύα και οι δασικές πυρκαγιές – καθιστούν τις παραδοσιακές περιοχές των φιδιών μη κατοικήσιμες. Τα φίδια έχουν τρεις επιλογές: να μεταναστεύσουν, να προσαρμοστούν ή να πεθάνουν.

Τα μεταναστευτικά πρότυπα αλλάζουν, καθώς διαφορετικά είδη μετακινούνται είτε βόρεια είτε νότια. Νέα έρευνα αναφέρει πως τα φίδια θα έχουν μετακινηθεί στον βόρειο Καναδά μέχρι το 2050 και θα μπορούσαν να λιάζονται στη βορειοδυτική Αλάσκα μέχρι το 2100.

Τα φίδια ΄΄μετανάστες΄΄, θα εισβάλουν σε ανθρώπινους πληθυσμούς, οδηγώντας σε περισσότερα περιστατικά από δαγκώματα και θα διαταράξουν τα εύθραυστα οικοσυστήματα θηρεύοντας είδη υπό εξαφάνιση. Στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, οι χώρες θα πρέπει να ενημερώσουν τους χάρτες των ενδιαιτημάτων φιδιών και να εκπαιδεύσουν τις κοινότητες σχετικά με τις νέες απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουν από τα δηλητηριώδη φίδια.

Η Prostasia Pest Control, ενημερωμένη για όλους τους κινδύνους από την παρουσία ερπετών στην Ελλάδα, βρίσκεται δίπλα σας για να προστατεύσει τους δικούς σας ανθρώπους και τα κατοικίδιά σας.

Ρωτήστε μας για τις μεθόδους που ακολουθούμε προκειμένου να εργάζεστε και να διαμένετε, σε ένα ασφαλές περιβάλλον!