Ο καιρός που όλοι φοβόμαστε έφτασε… 😏
 
Ζεστός καιρός = Κατσαρίδες🕷
 
Σύμφωνα με την αναρτημένη ανακοίνωση, με τίτλο «Κατσαρίδες στο αστικό δίκτυο της πόλης Θεσσαλονίκης- Επιπτώσεις στη δημόσια υγεία» , η οποία παρουσιάστηκε στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ (13-15/05/2021) , η παρουσία κατσαρίδων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία καθώς είναι φορείς διάφορων παθογόνων και αλλεργιογόνων.
Μάλιστα, τα αλλεργιογόνα των οποίων είναι φορείς προκαλούν ευαισθητοποίηση της IgE (ανοσοσφαιρίνη Ε), η οποία ευθύνεται για την ανάπτυξη άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Τα βλαττοειδή αποτελούν μία από τις πιο συχνά απαντώμενες τάξεις εντόμων με μεγάλη απήχηση στα αστικά κέντρα καθώς περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη κατσαρίδων. Στην Ελλάδα τα κυριότερα είδη είναι τα Blatta orientalis, Periplaneta americana, Blattella germanica.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει την αντίσταση των κατσαρίδων στα περισσότερα από τα εντομοκτόνα ψεκασμού.
 
Τα δολώματα γέλης, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν επιλεκτικά στις μολυσμένες και πιθανές θέσεις καταφυγίων, έχουν βρεθεί αποτελεσματικά στον έλεγχο της προσβολής από κατσαρίδες σε εργαστηριακές αλλά και μελέτες πεδίου.
Συγκεκριμένα, μείωση 75,0 – 86,5% επιτεύχθηκε με τη χρήση gel την πρώτη εβδομάδα μετά την εργασία ενώ η μείωση του πληθυσμού των εντόμων στις 8 εβδομάδες ήταν 96,3-98,8% σε σύγκριση με περιοχές ελέγχου. Η υπολειπόμενη επίδραση της γέλης, άρχισε να μειώνεται στις 9 εβδομάδες (91,7 – 96,5%) ενώ το τζελ ήταν επίσης ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον.
Θέλετε αποτελεσματικές απεντομώσεις αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον;
 
Η ομάδα μας προστατεύει ό,τι αξίζει😊
 
Εσείς;😎